Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Περιοδεία στη Βιομηχανική Ζώνη Πρέβεζας

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας Γιάννη Νόβα περιόδευσε στη Βιομηχανική Ζώνη. Επισκέφθηκαν χώρους δουλείας και το μεγαλύτερο εργοστάσιο της περιοχής τη «FOPPEN».  Ο Γιάννης Νόβας μίλησε στους εργαζόμενους στα γραφεία και στους εργαζόμενους στην παραγωγή, στο χώρο της καντίνας.
Από την περιοδεία στη FOPPEN
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, με πρωταγωνιστές την Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, να μας εγκλωβίσουν σε ψεύτικα διλήμματα, προσπαθούν να κρύψουν το βασικό ένοχο, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησε στη συρρίκνωση των κλάδων και τη μαζική ανεργία. Να κρύψουν ότι οι καπιταλιστές ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και όταν αυτό εμποδίζεται από τον ανταγωνισμό και την απελευθερωμένη αγορά, όταν μειώνεται το ποσοστό κέρδους, τότε μειώνουν την παραγωγή, οδηγούν στην απαξίωση ή και στο οριστικό κλείσιμο τα εργοστάσια.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν από κοινού με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, αλλά και να αναπτύξουν κοινό βηματισμό και με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, στέλνοντας και από την κάλπη των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από την πλευρά της εργατικής τάξης, λέγοντας ότι: «Τίποτα δε θα αλλάξει, αν δεν κάνουμε βήματα εμείς στην οργάνωσή μας. Αν δεν αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο που μας κρατούν αλυσοδεμένους στον ίδιο καταστροφικό δρόμο ανάπτυξης, στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Τους κάλεσε να κεφαλαιοποιήσουν την πείρα τους και να τη χρησιμοποιήσουν στη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες της τριπλής εκλογικής μάχης. Με τους αγώνες τους και με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα οργάνωσης της εργατικής τάξης, αντίστασης στη σημερινή πολιτική και στα νέα μέτρα που έρχονται, αντίκρουσης της ΕΕ.