Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Όλυ Τσουμάνη: Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ



Η ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς και ο τεμαχισμός του ομίλου της ΔΕΗ ΑΕ αποτελούν δύο νέους κρίκους στη μακριά αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων προώθησης της "απελευθέρωσης" του τομέα ηλεκτρικής Ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, που αποδέχονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης για τη λαϊκή κατανάλωση, για τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς και για την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών Ενέργειας. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τι κάνει; Τεμαχίζει και ξεπουλάει ! Αρχίζει φυσικά από το μικρότερο ποσοστό, τη " μικρή ΔΕΗ" ,όπως την ονομάζουν, για ευνόητους λόγους. Φυσικά στο συγκεκριμένο παζάρι περιλαμβάνονται και τα φράγματα της περιοχής μας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα φράγματα που βρίσκονται στην Άρτα δηλαδή το φράγμα Πουρναρίου 1 και 2.

  Η περίφημη απελευθέρωση όμως δεν έφερε την πολυδιαφημιζόμενη μείωση των τιμών της Ενέργειας ούτε πρόκειται βεβαίως να τη φέρει. Αυτό, άλλωστε, το δείχνει και η διεθνής εμπειρία. Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Πολύ περισσότερο που τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης το γεγονός αυτό οδήγησε λαϊκά νοικοκυριά να μην ηλεκτροδοτούν τα σπίτια τους βυθίζοντάς τα στο σκοτάδι της ενεργειακής φτώχειας.
            Για το συγκεκριμένο δρόμο, το δρόμο της ΕΕ, που ασπάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, δε γίνεται κουβέντα, ούτε στην ανακοίνωση των υπευθύνων ενέργειας του κόμματος, ούτε και της υποψηφίας για την περιφέρεια Ηπείρου κ. Γεροβασίλη.
            Ο αγώνας ενάντια στην "απελευθέρωση", για αποδέσμευση απ' την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στην Ενέργεια και στο σύνολο της οικονομίας, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση και να κατοχυρώσει την Ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι να βγει ο λαός στο προσκήνιο με δυνατό ΚΚΕ παντού: στην ευρωβουλή, την Περιφέρεια, τους Δήμους, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις γειτονιές.