Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ



     Σχετικά με τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους λογαριασμούς ύδρευσης, μπορεί να βγει ως συμπέρασμα το εξής: είτε ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος, είτε ότι το έχει κατανοήσει και προσπαθεί να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες. Ότι και αν συμβαίνει από τα δύο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν επέδειξαν μόνο προχειρότητα, δεν επέδειξαν μόνο ανευθυνότητα, δεν επέδειξαν μόνο εφησυχασμό, επέδειξαν τέλεια ανικανότητα. Γιατί, ποιος είναι αυτός που έχει την ευθύνη να προστατεύσει τους πολίτες, να τους θωρακίσει, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον στις σχέσεις τους, ιδιαίτερα τις οικονομικές, με τις υπηρεσίες του Δήμου αν όχι η Δημοτική Αρχή. Από την άλλη μεριά όμως, έχει επιδειχθεί μεγάλη ικανότητα στο να δίνονται τεράστια ποσά σε επιχειρηματίες, χρεώνοντας σε υπερβολικό βαθμό το Δήμο, χρέος το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες μέσα από τα διάφορα τέλη.


Όμως μια τέτοια Δημοτική Αρχή πρέπει, πάσει θυσία, να μπεί στην άκρη. Να μη της δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να μπει από το παράθυρο η ίδια πολιτική με άλλο προσωπείο.

Η πολιτική που:
ü  Είναι με την ΕΕ της ανεργίας και της εξαθλίωσης, που έχει διαλύσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και ως λύση επικαλείται τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (πεντάμηνα) ή τα προγράμματα για νέους αγρότες.
ü  Έχει βάλει πλάτη στην εφαρμογή του Καλλικράτη, στη δημιουργία δηλ. φορομπηχτικών Δήμων, μακρύ χέρι του φορομπηχτικού κεντρικού κράτους.
ü  Έχει βάλει πλάτη στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων και ως εκ τούτου στις απολύσεις εργαζομένων, στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αύξηση της τιμής τους.
ü  Που έχει κάνει το νερό, αυτό το δώρο της φύσης προς τον άνθρωπο, όπως και άλλα κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), εμπόρευμα.
ü  Που θα βάλει πλάτη για το ξεπούλημα των πηγών του Αγίου Γεωργίου, όπως έβαλαν πλάτη οι ομοϊδεάτες τους Δήμαρχοι για την ΕΥΔΑΘ και την ΕΥΔΑΠ.
ü  Που θα βάλει επιπλέον χαράτσια στην τιμή του νερού, γιατί έτσι λέει κοινοτική οδηγία, κάτω από το μανδύα της προστασίας του υδατικού περιβάλλοντος και της καλής κατάστασης των υδατικών σωμάτων.
ü  Που θα βάλει πλάτη για την παράδοση της Λίμνης του Ζηρού στο ιδιωτικό κεφάλαιο, γιατί έτσι ορίζει ο νόμος.
ü  Που καταργεί 65 οργανικές θέσεις από το δήμο, αφαιρώντας έτσι τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις, γιατί έτσι λέει ο νόμος.
ü  Που θα βάλει ενέχυρο τα μελλοντικά έσοδα του Δήμου από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού - που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ – και θα υπογράφει συμβάσεις με ιδιώτες που θα αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού και γενικά όποια υπηρεσία θεωρείται ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως δράσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, κοινόχρηστοι χώροι κλπ., γιατί έτσι λέει ο νόμος.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας:
Παρότι ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία και έγινε δεκτή, να επιστρέψουν δηλ. όλες οι βεβαιωμένες οφειλές που έχουν αποσταλεί στο δημόσιο Ταμείο για αναγκαστική είσπραξη και να μην αποσταλούν άλλες, ως ένα μέτρο προσωρινής ανακούφισης, με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, οι Δήμοι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να αποστέλλουν τις βεβαιώσεις οφειλής. Και σε αυτό καμιά Δημοτική Αρχή, συμβιβασμένη και υποτελής στο κεντρικό κράτος, που διεκπεραιώνει με φοβερή συνέπεια όλη την αντιλαϊκή πολιτική που της έχει ανατεθεί, (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, χαράτσια, τσάκισμα εργασιακών σχέσεων), δεν θα τολμήσει να αντισταθεί. Ήδη συμπολίτες μας ήρθαν αντιμέτωποι με αναγκαστική είσπραξη των οφειλών από μισθούς, συντάξεις, τραπεζικούς λογαριασμούς και επιδοτήσεις. Για όσους δεν εισπραχθούν με αυτό τον τρόπο, έρχονται κατασχέσεις, με τη σφραγίδα και την υπογραφή της Δημοτικής Αρχής. Ενώ οι επαγγελματίες έχουν πρόβλημα με τη φορολογική ενημερότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών τους.
Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ελέγχονται ως προς τη νομιμότητά τους από το ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επομένως, το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή ζητάει από όσους έχουν τις βεβαιώσεις πληρωμής να καταθέτουν αίτηση για διαγραφή του χρέους, θα πρέπει να εγκριθεί από την Περιφέρεια. Γνωρίζουμε άλλωστε, ότι έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες ώστε οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Δημάρχου να σώσουν τον εκλεκτό τους από το πολιτικό κόστος, όμως προειδοποιούμε: καμιά λύση δεν θα γίνει δεκτή που θα περιλαμβάνει μόνο ένα τμήμα των συμπολιτών μας, (αυτούς που προνόησαν και κράτησαν τις αποδείξεις), αποκλείοντας όσους δεν τις κράτησαν. Επιπλέον, να μη τολμήσουν να εκμεταλλευτούν για προεκλογικούς λόγους, στοχευμένη και κατ’ εκτίμηση διαγραφή χρεών, πολύ δε περισσότερο να μην εντάξουν σε αυτή τη διαδικασία τα χρέη των επιχειρήσεων.
Είναι πρόκληση το ότι δεν έχει παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας κανένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Είναι πρόκληση που ο Δήμαρχος βρίσκεται ακόμα στη θέση του και δεν έχει παραιτηθεί, μιας και όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος. Αλήθεια, πως αντιλαμβάνεται πρακτικά την ανάληψη του πολιτικού κόστους. Ας μας το εξηγήσει.
Είναι τέλος μεγαλύτερη πρόκληση να θέλει να διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο. Προφανώς για να χρεώσει ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας, είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Σας καλούμε να στηρίξετε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, το μόνο ψηφοδέλτιο που μπορεί να οργανώσει τον αγώνα απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που βιώνουμε, που μπορεί να ριζοσπαστικοποιήσει συνειδήσεις, που μπορεί να συγκεντρώσει δυνάμεις και να παλέψει για τη μόνη λύση που συμφέρει το λαό: κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με εργατικό λαϊκό έλεγχο και επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, αποδέσμευση από την ΕΕ, απαλλαγή από τα μνημόνια με μονομερή διαγραφή του χρέους. Για μόνιμη και σταθερή εργασία, για δωρεάν παιδεία – υγεία – πρόνοια, για δωρεάν ρεύμα, νερό και θέρμανση, για ουσιαστικό ελεύθερο χρόνο και διακοπές.