Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η μήτρα οι υπεκφυγές και η τερατογένεση.




ΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
                                        
  Καμπούρα; Ποιά καμπούρα; 
αναρωτιόταν ο καμπούρης Ιγκόρ
       στην ταινία Φρανκενστάιν  Τζούνιορ.







 Δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση για την στάση του κ. Βασιλείου. Δεν του ζητήσαμε σε καμία περίπτωση να μεταμεληθεί. Θα ήταν ασυγχώρητο εκ μέρους μας να καλλιεργήσουμε στους συμπολίτες μας την λαθεμένη εντύπωση ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν να έχει φιλολαϊκή στάση. Εξ άλλου  ο ίδιος ομολογεί ότι ενώ οι Σοσιαλιστικές χώρες τον στήριξαν με το υστέρημα τους, ενώ ευνοήθηκε από χώρες όπου η ανεργία , η πείνα  η πορνεία  και τόσες άλλες ήταν λέξεις άγνωστες, εκείνος κάνοντας "απλά τη δουλειά του" έβαλε το λιθαράκι του για να υφίστανται αυτοί ακριβώς οι λαοί αλλά και όλοι οι λαοί του κόσμου τα καλά της παλινόρθωσης του καπιταλισμού. Υπηρετώντας ακριβώς αυτούς τους βρώμικους μηχανισμούς της ΕΕ βοήθησε να τσακιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων για να κερδίζουν οι κεφαλαιοκράτες.


Υπαινίσσεται στην απάντησή του ο κ Βασιλείου ότι  "έβαλε άλλες προτεραιότητες στη ζωή του"!  Αλήθεια διαφορετικές πολιτικές υπηρετεί σήμερα από την θέση του στον ΟΑΕΔ; Ή μήπως η προώθηση των εργατικών πολικών που θέλει το κεφάλαιο θεωρούνται φιλεργατικά μέτρα; Ο κ Βασιλείου δεν είναι ένας απλός εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ.

Θα ήταν άδικο όμως να δούμε  το πρόσωπο και να ξεχάσουμε τον πολιτικό φορέα που τον έχει στις γραμμές του και τον στηρίζει. Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ εξ άλλου υπεραμύνθηκε της επιλογής του κόμματός του και τα στοιχεία του βιογραφικού σημειώματος του εκλεκτού τους ήταν σε όλους γνωστά. Η ανάδειξη των στοιχείων  της προσωπικότητας γίνεται ακριβώς για να γίνει κατανοητό ότι συνολικά ο πολιτικός χώρος του κ Βασιλείου έναν και μόνο στόχο υπηρετεί. Την εξασφάλιση στο κεφάλαιο ότι οι απαραίτητες για την διαιώνιση της εξουσίας του μεταρρυθμίσεις θα περάσουν με το λιγότερο κόστος. Γι'  αυτό εξάλλου όπου σταθούν και όπου βρεθούν κόπτονται για την περιβόητη κοινωνική συνοχή. 

Δεν πρόκειται λοιπόν σε καμία περίπτωση για προσωπική αντιπαράθεση, όπως εκ του πονηρού προβάλλει,  αλλά για πολιτική.  

Εάν ό ίδιος όμως ισχυρίζεται  ότι η δημοσιοποίηση των "επαγγελματικών"    του δραστηριοτήτων αποτελεί προσπάθεια σπίλωσης του, τότε αλλού θα πρέπει να αναζητήσει τον ένοχο.

Όσο για την περιβόητη μήτρα που μοιραζόμαστε θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Βασιλείου και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον ίδιο πλανήτη δεν τους δίνει σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να προβάλλονται σαν αδέρφια μας. Καταλαβαίνουμε ότι στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν την εξουσία των μονοπωλίων θέλουν να καλλιεργούν στα λαϊκά στρώματα την ψευδαίσθηση ότι έχουν κοινές καταβολές με το ΚΚΕ.

Οι δρόμοι μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Εμείς, τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνικό πεδίο καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς αγρότες, να δουν την ρίζα των προβλημάτων τους που είναι το καπιταλιστικό σύστημα και να το ανατρέψουν, ενώ ο κ Βασιλείου και το κόμμα του μαζί με τα συνεταιράκια τους του ΚΕΑ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν,  για να διαιωνιστεί αυτό το σάπιο σύστημα. Είναι επείγουσα ανάγκη αυτό ακριβώς να γίνει κατανοητό από όλο και πλατύτερες μάζες. Να καταρριφθούν οι ψευδαισθήσεις ότι η στήριξη του  συγκεκριμένου χώρου μπορεί να αποτελέσει βήμα προς τα μπρός. Τόσο  η εμπειρία στη χώρα μας όσο και η διεθνής αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Στο ερώτημα του κ Βασιλείου στην μη απάντησή του "Αν η ΕΕ είναι ένας ιμπεριαλιστικός θεσμός, το ΚΚΕ γιατί συμμετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο;" θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά του λόγια: “Θεωρώ γελοίο το να καθίσω και να απαντώ”. Θα θυμίσουμε όμως ότι και κάποιοι άλλοι με τους οποίους συγχρωτίζονται  όλο και συχνότερα οι του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιόντουσαν,  γιατί το ΚΚΕ συμμετέχει στο αστικό κοινοβούλιο.