Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγρότες





 Στις 7 Μαΐου το πρωί στα δικαστήρια της Πρέβεζας οδηγούνται ξανά οι αγρότες της Πρέβεζας για τη συμμετοχή τους στα μπλόκα του Λούρου το 2010. Τα γνωστά σε όλους μας «αγροτοδικεία» συνεχίζουν και εκδίδουν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των αγροτών σε όλη την χώρα.
Ο στόχος είναι ολοφάνερος. Η ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς και η τρομοκράτηση των αγροτών ώστε να σκύψουν το κεφάλι στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται με κατευθύνσεις της ΕΕ. Μια πολιτική που εξανεμίζει το εισόδημα τους και τους πετάει έξω από την παραγωγή και τα χωράφια ενισχύοντας τους μεγαλοαγρότες-καπιταλιστές και τα μονοπώλια των τροφίμων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί με την νέα ΚΑΠ 2014-2020 (μια ΚΑΠ που έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου) Γι’ αυτό μέσω του αυταρχισμού, της ποινικοποίησης, των καταδικαστικών αποφάσεων, προσπαθούν να φοβίσουν τους αγρότες και να ανακόψουν τις κινητοποιήσεις, την αγωνιστική διάθεση αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές.
Το αίσχος των αγροτοδικείων πρέπει να σταματήσει. Χιλιάδες αγρότες καταδικάστηκαν την τελευταία ιδιαίτερα 15ετία και σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί το «έγκλημα» τους ήταν να αγωνιστούν ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές που τους ξεκληρίζει, γιατί αγωνίστηκαν για το δικαίωμα τους να δουλεύουν, να παράγουν και να ζουν τις οικογένειες τους.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους Δήμους στο Ν.Πρέβεζας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους διωκόμενους αγρότες αγωνιστές  και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους. Εκπρόσωποι Της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρίσκονται στα δικαστήρια Πρέβεζας από το πρωί.