Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα για τον Α' γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών

Σε δηλώσεις του για τον Α' γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: 
     «Καταρχάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους και εκείνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες.
   Καλούμε όλες και όλους με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα να ριχτούν στη μάχη αυτή την εβδομάδα σπίτι το σπίτι, χώρο δουλειάς και γειτονιά, για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή, στις ευρωεκλογές.
     Έχουμε επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, με το ΚΚΕ ισχυρό παντού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από αντιλαϊκές Τοπικές Διοικήσεις στους δήμους και περιφέρειες, για να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να ανοίξουμε το δρόμο, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεών τους, όπως κι αν αυτές ονομάζονται.
       Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα το αποτέλεσμα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ στις 13 περιφέρειες της χώρας και στην πλειοψηφία των δήμων.
        Μέχρι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα συγκεντρώνουν το 9% των ψήφων. Αυτή η τάση, περισσότερο ή λιγότερο, διαφαίνεται και στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στους δήμους όλης της επικράτειας, όπου κατέγραψαν μια σημαντική παρουσία σε όλους τους δήμους, που κυμαίνεται από παρουσία με εκατοντάδες δημοτικούς συμβούλους στα δημοτικά συμβούλια και φτάνει μέχρι και τη διεκδίκηση της πλειοψηφίας των δημοτικών διοικήσεων στο β' γύρο.
Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό το σχετικά ακόμα υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή μόνο στο Δήμο Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής.
   Την άλλη Κυριακή είναι ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται ότι έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να είμαστε στο δεύτερο γύρο.
      Όπως στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία και αλλού - δεν έχουν βγει ακόμα τα τελικά αποτελέσματα.
     Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, που έκαναν αποχή, δεν πήγαν να ψηφίσουν σήμερα για διάφορους λόγους, άλλους που θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική και ψήφισαν διάφορα άλλα κόμματα και συνδυασμούς, να διευρύνουν στο δεύτερο γύρο τη δυναμική που δημιουργήθηκε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που είμαστε στο β' γύρο σε δήμους, καθώς και ενισχύοντας μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.
         Εκεί που τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν θα είναι στο β' γύρο, καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών, όπως κι αν ονομάζονται, που κινούνται στη γραμμή της ενσωμάτωσης του λαού σε νέους μηχανισμούς που έχουν φτιαχτεί κυρίως μετά τον "Καλλικράτη", αλλά και τη στρατηγική της ΕΕ για Ευρώπη των περιφερειών κλπ.
          Ο εκλογικός νόμος με το β' γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού. Το ΚΚΕ δεν υπέκυψε ούτε πρόκειται να υποκύψει σε διλήμματα και να επιλέγει το μικρότερο κάθε φορά κακό, που στο τέλος αποδεικνύεται είτε εξίσου, είτε χειρότερο κακό.
          Το ΚΚΕ έγκαιρα έχει ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα από την αρχή της εκλογικής μάχης, να μην προτιμήσει κανέναν από τους υπόλοιπους ο λαός.
           Αυτό δεν σημαίνει παθητικότητα, ούτε ουδετερότητα. Σημαίνει ότι δείχνουμε το δρόμο της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου για το λαό μας, μαζί με την ετοιμότητα, από την άλλη κιόλας μέρα των εκλογών, για σκληρή αναμέτρηση και αγώνα για ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν.
        Καλούμε το λαό να αντισταθεί στα ψεύτικα διλήμματα "σταθεροποίηση και ανάκαμψη" ή "αποσταθεροποίηση", στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη μεριά, ούτε θέλει ούτε μπορεί να σώσει το λαό, να ανοίξει δρόμο ανατροπής.
         Ο λαός να δείξει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, που δεν δεσμεύεται από αντιλαϊκές αποφάσεις, ανέντιμες υπογραφές και επικίνδυνες συναινέσεις, όπως άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού και θέλουν είτε να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο, είτε να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
         Ψήφος στο β' γύρο και στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ σημαίνει ότι χτίζονται προϋποθέσεις αναγέννησης του κινήματος, του λαού, συγκέντρωσης δυνάμεων, σε όφελος του λαού. Δώστε δυναμική στο ΚΚΕ για θετικές διεργασίες που θα μας πάνε μπροστά. Καλή δύναμη σε όλους!».