Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Μην το σκέφτεσαι

  • Μπορεί, να μη συμφωνείς σε όλα μαζί μας.
  • Μπορεί, μέχρι την Κυριακή, να μην απαντηθούν όλες οι απορίες σου, ούτε να λυθούν όλες οι ενστάσεις σου.
Όμως, πρέπει ανεπιφύλακτα να ενισχύσεις το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.
  1. Γιατί, έχεις πείρα, ξέρεις ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που δε θα βρεθεί αύριο αλλού, δε θα στηρίξει νέα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος, δε θα πάει σε κυβέρνηση συνεργασίας, μεγάλους ή μικρούς συνασπισμούς συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Δε θα γίνει πλυντήριο για όσους στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική.
  1. Γιατί, το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις από την ΕΕ και το κεφάλαιο. Δεν έχει στηρίξει, ούτε έχει ανεχτεί καμιά αντιλαϊκή συνθήκη και συμφωνία, δε συναγελάζεται με τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Χρίσμα παίρνει μόνο από το λαό, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, όχι από τα διάφορα επιτελεία του κεφαλαίου.
  1. Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη καθαρή λαϊκή εναντίωση στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Γιατί, το ΚΚΕ έχει εναντιωθεί στην ΕΕ από την αρχή. Γιατί, το ΚΚΕ είναι το μόνο που, και στις συνθήκες της ανάπτυξης και στις συνθήκες της κρίσης, διακηρύσσει ότι μπροστά στο λαό ανοίγεται ένα δίλημμα: Είτε δρόμος ανάπτυξης υπέρ των μονοπωλίων είτε δρόμος ανάπτυξης υπέρ του λαού. Έχεις πείρα σήμερα, που σου φανερώνει ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
  1. Γιατί, ξέρεις πολύ καλά ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, οι συνεργαζόμενοι μαζί του παλεύουν με ανιδιοτέλεια για το σήμερα, για τα οξυμένα εργατικά - λαϊκά προβλήματα. Το έχεις δει στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές. Στις διεκδικήσεις, στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις, την αντιλαϊκή πολιτική, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν περισσότερο εξαιτίας της κρίσης. Δεν κάνουν ούτε εμπόριο ελπίδας, ούτε επενδύουν στη λογική της ανάθεσης και των σωτήρων. Παλεύουν, ώστε ο λαός, οι εργαζόμενοι να σταθούν στα πόδια τους, να σηκώσουν το ανάστημά τους.
  1. Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που πάει στην πραγματική πρόταση ανατροπής της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής και όχι απλά στην αντικατάσταση μιας κυβέρνησης με μια άλλη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, αυτόν που χαράζει η ΕΕ, στο δρόμο του κεφαλαίου που δε συμβιβάζεται με τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
  1. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα πάει στην ενίσχυση της πρότασης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με το λαό στην εξουσία.
  1. Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ θα πάει στην ενίσχυση όλων των προσπαθειών, για να ανοίξει ο δρόμος σε αυτήν την κατεύθυνση. Θα δώσει δύναμη στην προσπάθεια για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος για στήριξη της λαϊκής συμμαχίας, στην αλλαγή συσχετισμών υπέρ του λαού, για να πιστέψει ο λαός στη δύναμή του, να αποκτήσει την αναγκαία λαϊκή αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.
Τι περιμένεις, λοιπόν; Κάνε σήμερα το βήμα.