Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΡΟ





Τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών καθώς και των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, παρουσίασαν σε κεντρικό καφενείο στο πεζόδρομο του Λούρου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Κ. Κωτσαντής και ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Ι. Νόβας.  
ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ
Ο Κώστας Κωτσαντής, αφού αναφέρθηκε σε δύο παραδείγματα από τη δράση και τις ενέργειες της απερχόμενης πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατέδειξε τον χαρακτήρα της Καλλικρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα του φρέσκου γάλακτος και πώς με τις πολιτικές αποφάσεις της, η ηγεσία της Περιφέρειας πρωταγωνίστησε στην επιβολή του παστεριωμένου γάλακτος και την κατάργηση του φρέσκου. Απόφαση που σε τελική ανάλυση ενισχύει τους μεγαλοκτηνοτρόφους και γονατίζει τους μικρούς παραγωγούς γάλακτος. Ως δεύτερο παράδειγμα, και καθαρά συνδεμένο με το πρώτο, ανέφερε την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης, τον ρόλο των ελεγχόμενων κτηνοτροφικών ενώσεων και τη στάση τόσο του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη όσο και του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Αργύρη.
«Είναι καθαρό πως με την στάση τους και τις ενέργειές τους, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έβαλαν πλάτη στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης και την κατάργηση του φρέσκου γάλακτος. Οι τοπικοί άρχοντες λειτούργησαν ως γνήσιοι εκπρόσωποι των κεφαλαιοκρατών ακολουθώντας κατά γράμμα τους άξονες ανάπτυξης της Ε.Ε.» και καταλήγοντας ανέφερε ότι «είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά για ένα μέσο επιβολής της κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΒΑΣ
Με την σειρά του ο Γιάννης Νόβας ανέδειξε το χαρακτήρα των εκλογών και το κριτήριο ψήφου σε αυτές. «Πρέπει να σκεφτούμε μέσα σε ποιες συνθήκες γίνονται αυτές οι εκλογές και ποια γραμμή, πολιτική και στρατηγική υπηρέτησαν ο Καποδίστριας και ο Καλλικράτης» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει με το παράδειγμα του κάμπου της Λάμαρης, όπου και εκμηδένιση της γεωργικής παραγωγής συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια και εκποίηση γης με την ανέγερση ογκώδους κτιρίου γνωστής εμπορικής αλυσίδας παιχνιδιών. «Όλα αυτά συντελέστηκαν λόγω της πιστής εφαρμογής των επιταγών της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου και μόνο ο λαός μπορεί να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση σήψης, διαφθοράς, καταπάτησης και κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων, επιβολής χαρατσιών και φοροληστείας, εκποίησης δημόσιας περιουσίας και κοινωνικών παροχών (νερό, υγεία, παιδεία)». Όπως επεσήμανε οι εκλογές, είτε τοπικές είτε Ευρωεκλογές, έχουν πολιτική χροιά και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χαρακτηρίζονται και από την ταξική σύγκρουση. Γι’ αυτό, συνέχισε, το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης πρέπει να είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες και κυρίως των Ευρωψηφοδελτίων του ΚΚΕ. «Ο Λαός, λοιπόν, πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα ποιοι είναι μαζί του και ποιοι με την ΕΕ και το κεφάλαιο, δείχνοντας το στις κάλπες και τον αγώνα» κατέληξε.