Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νεοναζιστικός Οχετός


ΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Χθες σε μέρα απεργίας, όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση και την αντιλαϊκή πολιτική, ο οχετός του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ έκανε την εμφάνιση του στην πόλη της Πρέβεζας. ¨Διεκδικώντας¨ έξω από την εφορία Πρέβεζας με ένα πανό την κατάργηση των χαρατσιών και της «παράλογης»(!) φορομπηχτικής πολιτικής. Δε μας διευκρίνισαν όμως για το συμφέρον ποιων ¨καίγονταν¨!
Βέβαια παρακολουθώντας τις πρακτικές τους στη βουλή αλλά κύρια στους χώρους δουλειάς ανά την Ελλάδα είναι εύκολο να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Γιατί:
·                     Είναι αυτοί που με επερωτήσεις στη βουλή ¨παλεύουν¨ για τα δικαιώματα των «ανήμπορων» εφοπλιστών και τη βαριά φορολογία τους(!).
·                     Είναι αυτοί που φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως «εργασίας» (στη Χαλκίδα και αλλού) μόνο για έλληνες με 18ευρώ μεροκάματο. Δηλαδή για φτηνό χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό στις βιομηχανίες που σήμερα δε τα βγάζουν πέρα(!).
·                     Είναι αυτό το σκυλολόι που στην υπηρεσία των εργολάβων στη Ν/Ζ στο Πέραμα έκαναν δολοφονική επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, για τη μείωση μισθών και τη διάλυση των ταξικών σωματείων.

·                     Είναι αυτοί που προσέτρεξαν στο πλευρό του βιομήχανου Μάνεση και προσπάθησαν με τρομοκρατία να κάμψουν τους απεργούς Χαλυβουργούς στην Ελευσίνα.
·                     Είναι αυτοί που το οπλισμένο δολοφονικό τους χέρι σκοτώνει έλληνες και μετανάστες για τα συμφέροντα του κεφαλαίου αφού είναι το πιστό μαντρόσκυλο του.
·                     Τέλος είναι αυτοί που συνεργάζονται ανά την Ευρώπη  με άλλα νεοναζιστικά μορφώματα όπως ο ¨Δεξιός Τομέας¨ στην Ουκρανία που δρα σε όφελος του ευρωπαϊκού και αμερικάνικού κεφαλαίου αιματοκυλίζοντας το λαό της.   
Αυτοί είναι! Αυτό δείχνει η εμπειρία μας για τη ΧΑ.
Τσιράκια των εργοδοτών, του κεφαλαίου, και του συστήματος που διεκπεραιώνουν τη βρώμικη δουλειά.
Γι’ αυτούς και ακόμα περισσότερους λόγους ο λαός της Πρέβεζας, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιδείξουν καμία ανοχή στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Να τους απομονώσει να μη μπορούν να σταθούν πουθενά, σε καμία γειτονιά της πόλη μας.
 Γιατί τώρα προεκλογικά θα εμφανιστούν σαν όψιμοι τιμητές των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων διεκδικώντας την ψήφο τους. Θα «πουλήσουν» δήθεν φιλολαϊκό προφίλ για να ξεγελάσουν το λαό. Αυτοί που εχθρεύονται τους αγώνες και τους αγωνιστές εργαζόμενους και προβάλλουν την ελεημοσύνη για ¨έλληνες¨ σαν λύση.
Ο Πρεβεζάνικος λαός και συνολικά οι εργαζόμενοι  δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τους νεοναζί, να σκεφτούν βάση της εμπειρίας τους, τι εξυπηρετεί αυτό το δολοφονικό νεοναζιστικό μόρφωμα! 
Τι σχέση έχει με τα συμφέροντά του; ΚΑΝΕΝΑ!!! Βρίσκονται στον αντίποδα!  
Μόνος δρόμος για το λαό σήμερα είναι η συμπαράταξη με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικού οχετού. Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Πρέβεζας  να πιστέψει στη δύναμή του. Να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν. Να οργανωθεί στα σωματεία για να ενισχυθεί  το κίνημα με ταξικό προσανατολισμό, το ΠΑΜΕ.
Καλεί το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ στις εκλογές. Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους Δήμους και στις Περιφέρειες, στα Σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, θα είναι πιο ισχυρός ο λαός. Είναι μοναδική εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και τα τσιράκια τους νεοναζί. Με την ψήφο στο ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για την πάλη για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού. Να σπάσουμε τις αλυσίδες των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, να ανοίξουμε το δρόμο για το σοσιαλισμό.