Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΩΝ ΩΡΩΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στης 7:30μμ συγκέντρωση της Λαϊκής συσπείρωσης στον Ωρωπό Πρέβεζας με ομιλητές τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Κώστα Κωτσαντή και τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας Γιάννη Νόβα.  
Στην ομιλία του ο Κώστας Κωτσαντής ανέφερε: «Επιβεβαιώθηκε από την ίδια τη ζωή πως ο «Καλλικράτης» είναι πλέον μια συνολική βίαιη προσαρμογή στο καπιταλιστικό περιβάλλον. Αυτό αφορά όλο το Δημόσιο, μέρος του Δημοσίου είναι και οι περιφέρειες και οι δήμοι. Το είχαμε πει ότι είναι στρατηγική επιλογή αυτή. Ακριβώς η ίδια πολιτική υλοποιείται και σε άλλες χώρες της ΕΕ και θα γίνουν και στη χώρα μας. Βίαιη προσαρμογή είναι οι νέοι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας. Δηλαδή κατάργηση των δομών και απολύσεις προσωπικού. Δηλαδή ανταγωνιστικό Δημόσιο. Γι' αυτό λέμε ενιαία ψήφος από τα λαϊκά στρώματα ταυτόχρονα και στην Ευρωβουλή και στην περιφέρεια και στο δήμο, ενιαία υπέρ του ΚΚΕ. Γιατί η πολιτική αυτή της βαρβαρότητας ξεκινά, εκπορεύεται από την ΕΕ, από εκεί που έχουν αποφασίσει και οι σοσιαλδημοκρατικές και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, υλοποιείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και καταλήγει στις περιφέρειες και στους δήμους, οι οποίοι υλοποιούν απαρέγκλιτα αυτή την πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Η αντανάκλαση της γενικής πολιτικής αφορά τα τοπικά προβλήματα.
Και ο λαός πρέπει να καταδικάσει αυτή την πολιτική της ΕΕ που αφορά την καθημερινότητά του. Να καταδικάσει κι αυτούς που έχουν ευθύνες, το πολιτικό προσωπικό που εξυπηρετεί αυτήν ακριβώς την εξουσία των μονοπωλίων.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιάννης Νόβας στην τοποθέτηση του πρόβαλλε τη διέξοδο που πρέπει σήμερα να ακολουθήσει ο λαός «Εμείς λέμε, λοιπόν, καθαρά ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης. Αυτή την ευκαιρία έχουν και με τις εκλογές, να δώσουν δύναμη σε αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, με αμφιβολίες ενδεχομένως, με επιφυλάξεις, μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά να ενισχύσουν αυτήν τη γραμμή. Γιατί, κοιτάξτε, οι δομές διοίκησης, ανεξάρτητα τι μείγμα διαχείρισης θα έχουν, θεμελιώνονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία, θεμελιώνονται με την ίδια την οικονομία, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, είναι για το κέρδος των καπιταλιστών.
Ενώ αυτό που λέμε εμείς, η οργάνωση της πάλης θεμελιώνεται ακριβώς στην κοινωνική ιδιοκτησία. Δηλαδή ο κόσμος, ο λαϊκός κόσμος, τον πλούτο που παράγει να τον καρπώνεται. Έχει να κάνει με μία ανάπτυξη που στο κέντρο της θα έχει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες με κριτήρια ακριβώς να εξυπηρετήσει το λαό.
Αυτός ο δρόμος που προτείνουμε είναι σύντομος και ρεαλιστικός δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να ανοίξει και με την ψήφο. Έτσι που η επόμενη μέρα να μας βρει με ακόμα πολύ πιο μεγάλη δύναμη, με εκτίναξη των ποσοστών του ΚΚΕ στους συνδυασμούς που στηρίζει για την Ευρωβουλή, τις περιφέρειες και τους δήμους. Για να ανασάνει περισσότερο ο κόσμος με την οργάνωση της πάλης, με το να κερδίσει πράγματα, να κατακτήσει μικρά πράγματα.
Αυτή είναι η φιλοδοξία μας, ταυτίζεται με το να διαμορφωθεί μια μεγάλη λαϊκή πλημμυρίδα, μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, απ' όλους που πλήττονται σήμερα, που είναι οι παραγωγοί του πλούτου, που πρέπει να βγάλουν το περιττό κομμάτι της παραγωγής, που είναι οι καπιταλιστές, από τη μέση και να κερδίσει την εξουσία και τον πλούτο που παράγει ο λαός. Πρέπει να τολμήσουμε για τα συμφέροντά μας, δεν γίνεται διαφορετικά.