Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μπ. Αγγουράκης: Κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών για την ανεργία

   
Την κλιμάκωση του αυταρχισμού της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής της κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, τονίζοντας τα εξής:
        «Στις 6 του Μάρτη, στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν βάναυσα σε ανέργους, εργαζόμενους και συνδικαλιστές, που διαδήλωσαν κατά χιλιάδες για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ύστερα από κάλεσμα δεκάδων ταξικών συνδικάτων.

          Στην Ελλάδα, όπου η ανεργία βρίσκεται στο 27%, πάνω από 60% στους νέους, οι αρμόδιοι υπουργοί αρνήθηκαν να συναντήσουν αντιπροσωπεία των συνδικάτων, γυρίζοντας προκλητικά την πλάτη στους ανέργους και τις οικογένειές τους, ενώ την ίδια στιγμή με εντολή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν με αγριότητα τους διαδηλωτές.
          Η συγκυβέρνηση επιχειρεί με την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους να επιβάλει "διά πυρός και σιδήρου" τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, για να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλίων.
Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που πάει χέρι-χέρι με την κλιμάκωση του αυταρχισμού.
       Είναι πολύ γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με την καταστολή θα λυγίσουν το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η λαϊκή συμμαχία με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσει την πάλη για μέτρα ανακούφισης των ανέργων, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα. Για την ανατροπή της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων».