Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ένα βιογραφικό μια ιστορία





ΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δημαρχιακό θώκο κ Βασιλείου Δημήτριος δεν  θα μπορούσε να μας παρουσιάσει με καλύτερο τρόπο τις προθέσεις του για τον Δήμο Πρέβεζας από το ίδιο το βιογραφικό του. Και επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα θα παρακάμψουμε τις «τρέλες της νιότης», το «αμαρτωλό» παρελθόν της επαφής  με την κομμουνιστική ιδεολογία που έχει αποκηρύξει από το 1991 επίσημα, και θα επικαλεστούμε τα πιο πρόσφατα.

Το βιογραφικό του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ βρίθει από την συμμετοχή του στα πιο βρώμικα προγράμματα της ΕΕ όπως το TACIS   «..κοινοτικό πρόγραμμα που  ενθαρρύνει τον εκδημοκρατισμό, την ενίσχυση του κράτους δικαίου και τη μετάβαση σε μια οικονομία αγοράς των Νέων Ανεξάρτητων Κρατών (NΑΚ), που δημιουργήθηκαν μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόκειται για τις ακόλουθες χώρες: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Κιργισία, Μολδαβία, Μογγολία, Ουζμπεκιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Ουκρανία.». Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία και η στήριξη που απλόχερα παρέχει η ΕΕ στα φασιστοειδή που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την κυβέρνηση, είναι περισσότερο από κάθε τι άλλο εύγλωττη για το τι σημαίνει εκδημοκρατισμός για την ΕΕ και ο κ Βασιλείου φαίνεται να μην έχει ενδοιασμό να υπηρετήσει αυτούς τους σκοπούς. Δεν είναι όμως η Ουκρανία η μοναδική περίπτωση. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συμμετέχει σε πληθώρα προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που προώθησαν και στήριξαν τις ανατροπές των καθεστώτων των πρώην σοσιαλιστικών χωρών.

Αλλά αν η Ουκρανία ή  η Βοσνία  για κάποιους βρίσκεται πολύ μακριά ο κ Βασιλείου υπηρέτησε μέσα από θεσμούς όπως το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο απασχόλησης (ΕΕΟ) τις πολιτικές της ΕΕ για την κινητικότητα τις πράσινες μπίζνες , τις πολιτικές για την εργασία, θεσμούς που επεξεργάστηκαν όλα αυτά τα μέτρα που βιώνει τραγικά κάθε εργαζόμενος σήμερα και που προωθούνται και από την Ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΟΑΕΔ, την διεύθυνση μελετών και οργάνωσης του οποίου υπηρετεί ακόμα ο κ Βασιλείου.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Πρέβεζας προβάλλοντας τα προσόντα του, δηλώνει κατάλληλος για να διαχειρισθεί το δήμο επιχειρηματία που σχεδίασε το αστικό σύστημα, τον δήμο του Καλλικράτη που θα τα δίνει όλα , από τα σκουπίδια μέχρι τον πολιτισμό,    στην υπηρέτηση των επιδιώξεων των μεγαλοεταιρειών  για κερδοφορία με τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το ερώτημα είναι οι εργαζόμενοι τι έχουν να κερδίσουν από μια τέτοια εκλογή;