Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε

το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Διαμαρτυρία του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Ουκρανίας για τις επιθέσεις σε κομμουνιστές

Το ΚΚΕ πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην ουκρανική πρεσβεία σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσσα και τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, σε συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ουκρανίας, Βλ. Σκουρώφ, εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του ΚΚΕ για τις επικίνδυνες εξελίξεις που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, όπου μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στη διακυβέρνηση της χώρας έχουν αναρριχηθεί αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, καθώς και ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε τους βανδαλισμούς σε αντιφασιστικά μνημεία, αγάλματα του Λένιν κι άλλα σοβιετικά μνημεία, τις απαράδεκτες προκλήσεις κι επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών, τα σχέδια απαγόρευσης της δράσης του ΚΚ στην Ουκρανία και της κομμουνιστικής ιδεολογίας.
Επίσης ανέδειξε το ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ στη δρομολόγηση αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων, τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και τη σημασία ο ουκρανικός λαός να καταδικάσει τη νέα ουκρανική κυβέρνηση και να χαράξει το δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Διαθέτει άλλωστε την ιστορική εμπειρία και μνήμη από τα χρόνια του σοσιαλισμού, που οι λαοί της ΕΣΣΔ συμβίωναν σε καθεστώς ειρήνης και ευημερίας.
Ο πρέσβης της Ουκρανίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην ουκρανική κυβέρνηση την καταγγελία του ΚΚΕ και τα αιτήματα του.
Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας που επέδωσε η αντιπροσωπεία.
«Προς την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα
Παρακολουθούμε με μεγάλη αγανάκτηση τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, όπου βλέπουμε στην πολιτική "επιφάνεια" και στην κυβέρνηση να αναρριχούνται, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί.
Οι δυνάμεις αυτές ήδη προχώρησαν:
- Σε καταστροφές και βανδαλισμούς κατά των μνημείων του Λένιν κι άλλων σοβιετικών κι αντιφασιστικών μνημείων,
- Στην καταστροφή των γραφείων του ΚΚ Ουκρανίας σε διάφορες περιοχές της χώρας,
- Σε δημόσιες επιθέσεις κατά κομμουνιστών,
- Ψήφισαν νόμους που στρέφονται σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού και των άλλων μειονοτήτων της Ουκρανίας
- Κατάργησαν το νόμο που απαγορεύει τη φασιστική προπαγάνδα
- Μεθοδεύουν την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος και της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Ουκρανία, καταθέτοντας στη βουλή ανάλογα νομοσχέδια.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει όλες τις παραπάνω ενέργειες που στρέφονται κατά των πολιτικών δημοκρατικών δικαιωμάτων κι απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ και της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Ουκρανία.
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!
Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!»